Müşteri Hizmetleri:
(0326) 214 60 60
(0326) 213 45 03


Türkiye, mavi ve yeşilin en güzel tonlarını bir arada bulunduran muhteşem doğası, çağlardır üzerinde yaşayan medeniyetlerden aktarılan eşsiz kültürel ve tarihi değerleriyle seyahat severlere sayısız seçenek sunuyor. Bu destinasyonlardan yaşadığınız şehre yakın olanları hafta sonları bile ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler bir seçkiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Kapadokya
İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kapadokya, Türkiye’nin en fazla turist çeken bölgelerinden biri. Tüf kalıntılarının oluşturduğu, ilginç görünümleri ile büyük ilgi çeken Peribacaları bölgeyi ziyaret etmeniz için yeterli bir sebep olsa da Kapadokya’da görülmesi gereken birçok güzellik var. Yeşile doyacağınız Ihlara Vadisi bu güzelliklerin başında geliyor. Hangi tarihte yapıldığı bilinmeyen fakat sığınma amaçlı kullanıldığı düşünülen Derinkuyu ve Kaymaklı gibi yer altı şehirleri de inanılmaz detaylı mimari yapılarıyla her gezeni büyülüyor.

Pamukkale
Dünya çapında ilgi gören Pamukkale’de doğa harikası travertenleri görmek herkesin tatması gereken bir zevk. Pamukkale’nin şifalı suları, M.Ö. 2. yüzyılda kurulduğu düşünülen Hierapolis Antik Kenti, mitolojide de önemli bir yeri olan Plutonion Mağarası ve 9.500 kişilik Antik Tiyatro da bölgenin zenginlikleri arasında yer alıyor.

İstanbul
Ülkenin en büyük şehri olan İstanbul o kadar çok görülmesi gereken güzellik barındırıyor ki İstanbullular bile hepsini ziyaret etmeye vakit bulamayabilir. İstanbul’un görülmesi gereken yerleri arasında ilk akla gelen Sultanahmet Cami, Ayasofya Cami, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı gibi tarihi değerlere ev sahipliği yapan Sultanahmet semti oluyor.

Birçok şiire ve şarkıya ilham olan, Asya ve Avrupa kıtalarının arasında uzanan İstanbul Boğazı, iki yanında bulunan güzeller güzeli yalılarla beraber izlemeye doyamayacağınız bir manzara sunuyor. Haliç manzarasını izlemeye doyamayacağınız Piyer Loti tepesi de İstanbul’un en güzel manzaralarından birini ayaklarınızın altına seriyor.

Hatay
Ülkenin güneyinde bulunan Hatay, tarihin farklı dönemlerinden, farklı medeniyetlerden izleri gururla taşıyor ve seyahat meraklıları için mükemmel bir seçenek sunuyor. Caretta Caretta yumurtalarına da ev sahipliği yapan upuzun Samandağ Sahili, gürül gürül şelaleleriyle Amanos Dağları, Hıristiyanlık için büyük önem taşıyan Pierre Kilisesi gezebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Şehrin içindeki eski Hatay evleri ve yörenin lezzetli mutfağı ise Hatay’ı ziyaret etmek için başka bir geçerli bir sebep…

Mardin
Güney Doğu Anadolu bölgesinin mimari açıdan en etkileyici şehirlerinden biri olan Mardin, Ermeni ve Süryani mimarisinin özelliklerini yerinde görebileceğiniz bir lokasyon. Mezopotamya manzarasının tadını çıkarabilir, bu farklı kültürlerin nasıl bir arada yaşadığına şahitlik edebilirsiniz. Bölgenin mutfağı da Mardin gezinize lezzet katacak güzellikler arasında bulunuyor.

Seferihisar
Türkiye’nin ilk “Sakin Şehir” yani Cittaslow’u olan Seferihisar, Ege’nin tüm nimetlerini barındıran, huzur dolu, sizi dinlendirecek bir lokasyon. Organik tarımın, yerli tohumun desteklendiği Seferihisar’da en güzel Ege lezzetlerini tadabilirsiniz. Sığacık Kalesi, Teos ve Lebedos Antik Kentleri ve Çıfıt Kalesi Seferihisar’da gezilecek yerler arasında bulunuyor.

Ardahan
Ülkemizin güzel doğasını keşfetmek için çıkabileceğiniz yolculuklardan biri de doğuya, Ardahan’a dek uzanıyor. Ardahan’ın yeşil doğası, Çıldır Gölü ve Urartular tarafından yaklaşık bin yıl önce inşa edildiği düşünülen Şeytan Kalesi’ni görmeden dönmemeniz tavsiye ediliyor.

Nemrut Dağı
Adıyaman il sınırları içinde bulunan Nemrut Milli Parkı, Eskikale, Yenikale, Karakuş Tepe ve Cendere Köprüsü’nü de içinde barındıran, Antiochos Tümülüsü ve dev heykeller ile adeta bir hazine. Kommagene Uygarlığı’nda günümüze kalan tümülüs ve etrafındaki yontma heykeller büyük bir kültürel mirası yaşatıyor. Dağın tepesindeki dev heykeller ve Aslanlı Horoskop birçok efsaneye de kaynak olan zenginlikler arasında bulunuyor.