Müşteri Hizmetleri:
(0326) 214 60 60
(0326) 213 45 03


Pek çoğumuz için bir tatilin olmazsa olmazları deniz, kum ve güneş üçlüsüdür. Bu sebeple her sene tatile çıkmak için mutlaka havaların ısınmasını bekleriz. Yıl içerisinde çok yoğun olsak dahi izin günlerimizi hep yaz aylarına saklarız. Fakat termal tatil ile bedenimiz kadar ruhumuzu da dinlendirmemiz mümkünken neden sıcak havaları bekliyoruz ki? Düşündüğünüzden çok daha faydalı olan bu tatilde aslında aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Üstelik daha önce böyle bir deneyim yaşamadıysanız hazırlık aşamasında endişelenmenize de gerek yok. Çünkü valizinizde olması gereken her şeyi biz sizin için derledik bile.

1 - Her Şeyden Önce Valiz Seçiminizi İyi Yapın
Termal tatile çıkmaya karar verdiyseniz izlemeniz gereken ilk adım valiz seçimidir. Seçiminizi yapmadan önce tatilinizin kaç gün süreceğini ve otelinize nasıl ulaşım sağlayacağınızı göz önünde bulundurmalısınız. Kendi aracınızla gidiyorsanız valizinizin büyük olması size zorluk çıkarmayacaktır; fakat uçak ve otobüs yolculukları için aynı şeyi söyleyemeyiz. Bu gibi durumlarda valizinizin küçük olması büyük bir kolaylık sağlar. Özellikle ilk kez bir termal tatile çıkıyorsanız yanınıza her şeyi almaya çalışabilir dolayısıyla eşyalarınızın sığmayacağını düşünebilirsiniz; ancak küçük boy bir valiz ve bir de sırt çantası bu tatil için kesinlikle yeterli olacaktır. Tüm stresinizden arınıp dinlenme olanağı bulacağınız bu yolculukta fazla yüklerin sizi rahatsız etmesini istemezsiniz, bize güvenin.

2 - Mayo ve Bikini Olmazsa Olmaz
Termal tatilin olmazsa olmazı olan mayo ve bikini içinde bulunduğumuz mevsim göz önüne alınınca unutulması oldukça muhtemel bir detay. Çünkü kış tatili olduğu için eliniz ister istemez kazaklara, hırkalara gidecektir. Bu sebeple siz her şeyden önce mayo ve bikininizi çantaya atarak hazırlık aşamasına başlayın. Çünkü bu mevsimde yeni bir mayo almak için uzun bir arayışa girebilir ya da otel mağazasından biraz fazla bir fiyat ödeyerek yeni bir mayo sahibi olabilirsiniz.

3 – Kese Takımı Önemli Bir Detay
Gideceğiniz otel büyük ihtimalle termal tatil için ihtiyacınız olan pek çok şeyi karşılayacaktır; ancak keselenmek için kendi setinizi götürmenizde fayda var. Özellikle hamamda oldukça işinize yarayacak olan bu set sayesinde vücudunuzdaki ölü derilerden kurtulur ve toksinlerden arınırsınız. Genellikle bakım ürünlerinin satıldığı marketlerden satın alabileceğiniz kese takımının lif, topuk taşı, masaj aleti, sırt kesesi ve sünger gibi detaylı olması size büyük avantaj sağlar.

4 – Riske Atmak İstemezseniz: Havlu
Havlu ve bornoz tahmin edersiniz ki termal tatilin önemli unsurlarındandır. Bu sebeple de konaklayacağınız tesis zaten size havlu ve bornoz temin edecektir. Fakat durum şu ki tesisiniz size gün içerisinde kullanmak için yalnızca bir havlu sağlayabilir ya da gönül rahatlığıyla kullanmak için siz kendi havlunuzu tercih edebilirsiniz. Bu nedenle de yanınıza mutlaka havlu almanızı tavsiye ederiz. Ne de olsa bütün bir seyahat boyunca en çok ihtiyacınız olacak şey için her türlü ihtimali göz önüne alarak risk almaya gerek yok, öyle değil mi?

5 – Terliksiz Olmaz
Eğer yaz tatiline çıkacak olsaydınız yanınıza terlik almamak gibi bir ihtimal söz konusu dahi olmayacaktı biliyoruz. Ancak havaların soğumaya başladığı şu günlerde yanınıza terlik almayı unutmanız oldukça muhtemel. Şöyle bir gerçek var ki o da terlik tatiliniz boyunca en çok kullanacağınız eşyalardan biri olacaktır. Bu durumda size tavsiyemiz valize eklenecekler listesini hazırlarken terliği üst sıralara yazmanızdır.

6 – Nemlendirici ve Saç Bakım Kremlerini Unutmayın
Gün boyu termal havuz, sauna, hamam derken yenilenmiş ve arınmış bir cilde sahip olursunuz. Günün sonunda dikkatinizi çeken ilk şey cildinizdeki değişim olur. Bu süreçte cildiniz her ne kadar pürüssüzleşse de büyük oranda nem kaybına uğrayabilir. Hem yüzünüz hem de cildinizin kurumasını önlemek için mutlaka yanınızda gündüz ve gece için kullandığınız nemlendiricileri almanızda fayda var. Hatta bahsettiğimiz kuruluk yalnızca cildinizde değil saçlarınızda da görülebileceği için valizinizde saç bakım kremleri ve maskenize de mutlaka yer ayırın.

7 – Yalnızca Birkaç Parça Kıyafet Alın
Tıpkı daha önce de bahsettiğimiz gibi termal tatilin faydalarından biri de hiç şüphesiz stresten uzaklaşmak diyebiliriz. Bedeninizi ve ruhunuz şifalandıkça üzerinizdeki tüm yüklerin hafiflediğini hissedeceğiniz bu tatilde eşyaların size yük olmasına ise izin vermeyin. Bu sebeple kıyafetlerinizi seçerken genellikle gün içerisinde vaktinizin çoğunu havuz, SPA, sauna ve hamamda geçireceğinizi göz önüne alarak tercihte bulunun. Bizim tavsiyemiz her gün alt-üst farklı şekilde kombinleyerek giyebileceğiniz birkaç parça kıyafet alarak minimum eşya ile yola çıkmanız yönünde olacaktır.

8 – Kitap, Dergi ve Kulaklık İle Yola Çıkın
Sizi önünüzde zihninizi boşaltmak için ideal birkaç gün bekliyor. Vaktinizin çoğunu akıllı telefonunuzla oynayarak ya da e-maillerinizi kontrol ederek geçirmek yerine bu kez farklı bir şey yapın ve seyahatinizi mümkün olduğunca teknolojiden uzak geçirmeyi deneyin. Bu nedenle yanınıza uzun zamandır okumayı planladığınız o kitabı alın, bol bol müzik dinleyerek düşüncelerden uzak durun, takip ettiğiniz dergiyi karıştırın. Yani bedeniniz kadar ruhunuz da dinlenebilsin diye valizinize sizi siz yapan küçük dokunuşlar katın.