Müşteri Hizmetleri:
(0326) 214 60 60
(0326) 213 45 03


Yorucu bir yılın ardından gelmesini iple çektiğiniz ve sonunda kavuştuğunuz tatilinizde istemediğiniz olayların başınıza gelme ihtimali düşük de olsa her zaman bir risk bulunuyor. Bu olaylardan kurtulmak için çoğu tatil öncesi olmak üzere alacağınız pratik önlemler keyfinizin kaçmasını önleyebiliyor. Seyahat Sırasında Başınıza Gelebilecek Olumsuzlukları Engellemenin Yolları yazımızda çözüm önerilerini uygulayarak tatilinizde karşılaşabileceğiniz riskleri en aza indirebilirsiniz.

1. Pahalı Uçak Bileti Satın Almak
Seyahat edilecek bölgeyi veya şehri seçip, gezilecek listesini oluşturduktan sonra yapılması gereken işlerin başında uçak biletinin ayarlanması geliyor. Hava yolu şirketleri uçak bileti fiyatlarını doluluk oranına göre belirledikleri için uçuş zamanı yaklaştıkça fiyatlar normalin çok daha üzerine çıkıyor. Rahat davranarak bilet alımını geç bir tarihe atmanız, tatil bütçenizin daha büyük bir kısmını ulaşıma ayırmanıza ve tatil için gideceğiniz yerde hareketlerinizin kısıtlanmasına neden olabiliyor. Uçak biletinizi erken bir tarihte satın alarak kâr etmek için Antakya Atatürk Caddesi merkez ofisimiz veya Palladium AVM Antakya şubemizi ziyaret edebilir tüm uçak biletlerinin fiyatlarını ve saatlerini kıyaslayıp size en uygun bilet alternatifini sunduğumuz ücretsiz tatil danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz.

2. Bavulun Kaybolması
Uçuşunu gerçekleştiren tatilcilerin başına çok düşük de olsa gelme ihtimali olan bu durum beklenmedik para ve zaman kaybına yol açabiliyor. Başınıza geldiği takdirde sakinliğinizi korumanız önerilen bu durumun zararlarını evde eşya hazırlarken uygulayacağınız önlemler ile en aza indirebilirsiniz. Bunun için öncelikle elektronik eşya, ilaç, cüzdan ve pasaport gibi önemli eşyalarınızı bir el çantasına yerleştirerek, yanınızda taşıyabilirsiniz. Bavulunuzdaki etikete iletişim bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde yazarak size ulaşılmasını kolaylaştırabilirsiniz. Karışma ihtimalini azaltmak için farklı renkte bavulları tercih edebilir veya çıkartmalar kullanarak bavullarınıza ayırt edici özellikler kazandırabilirsiniz. Ayrıca seyahat sigortası sayesinde bagaj kayıpları nedeni ile oluşan tüm zararlarınızı tazmin ettirebilirsiniz.

3. Rezervasyon Yaptırmadan Tatile Çıkmak
Tatilcilerin başlarına gelen sorunların bir diğerini tatil yerinin seçimini yaptıktan sonra konaklama için araştırma ve rezervasyon yaptırmamak oluşturuyor. Otel arayışına girmenin yarattığı stres dolu anları yaşamamak için konaklayacağınız yeri daha tatile çıkmadan seçmeniz gerekiyor. Uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından konforlu bir otel odasına ulaşmak için Antakya Atatürk Caddesi merkez ofisimiz veya Palladium AVM Antakya şubemizi ziyaret edebilir, tatilinizi geçirmek istediğiniz oteli rahatlıkla seçebilirsiniz. Hatta sizler sunulan son dakika veya erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirerek konaklama sorununu kârlı bir şekilde çözebilirsiniz.

4. Tatil Sırasında Oluşabilecek Sağlık Sorunları
Bütün bir yıl beklediğiniz ve sonunda kısıtlı zamanda çıktığınız tatilinizde ortaya çıkabilecek ishal, enfeksiyon, güneş yanığı gibi sorunların önüne basit yöntemlerle geçebilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz yerin iklim ve yemek kültürünü araştırarak işe başlayabilirsiniz. Gideceğiniz yer yaşadığınız bölgeye göre çok soğuk veya sıcaksa küçük bir çantaya hava alanında üzerinizi değiştirebileceğiniz kıyafetleri yerleştirebilirsiniz. Eğer yolculuğunuz güneşli bir bölgeye ise yanınıza uygun koruma faktörlü koruyucu krem alabilirsiniz. Gittiğiniz şehirde yemek alışkanlığınıza uygun, kaliteli restoranları tercih ederek sindirim sistemi sorunlarını engelleyebilirsiniz. Sağlık sorunları oluştuğunda iyi bir medikal hizmet almak için seyahat sigortanızdan veya varsa sağlık sigortanızın teminatlarından faydalanabilirsiniz.

5. Tatilde Kaybolan veya Çalınan Eşyalar
Özellikle yurt dışında pasaport, cüzdan, akıllı cihaz gibi değerli eşyaların kaybolması veya çalınması ihtimali keyifle geçirmek istediğiniz tatilinizde sizi tedirginliğe sürükleyebiliyor. Bu tatsız olayların başınıza gelmemesi için pratik yollara başvurabilirsiniz. Öncelikle tatilinizde yapacağınız ödemeler için taşıması daha kolay olan kredi kartını kullanabilirsiniz. Böylece yanınızda yüklü miktarda para bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırabilirsiniz. Birçok insanın uyguladığı cüzdan, pasaport gibi eşyaları iç ceplerde taşıma yöntemi de çalınma ve kaybolma ihtimalini azaltıyor. Ayrıca düşük bir prim karşılığı seyahat sigortası yaptırarak kayıp ve çalıntı durumunda tüm zararınızın karşılanmasını sağlayabilirsiniz.